Christelijk Zorgcentrum Anker – Kesteren

Wonen, welzijn en zorg

 

Wie zijn wij? 

Midden in de prachtige Betuwe, in de dorpen Kesteren en Opheusden, liggen de twee locaties van zorgcentrum Anker. Het Anker is een protestants-christelijk zorgcentrum, die haar identiteit ontleent aan de Bijbel als Gods onfeilbaar Woord. Wij bieden professionele en liefdevolle zorg.

Dit doen wij vanuit een zorgvisie die verankerd is in het Woord van God. In ons huis spelen Bijbelse normen en waarden een grote rol. U ziet dit bijvoorbeeld terug in de keuze voor en invulling van onze activiteiten, in de dagelijkse bezinningsmomenten en in de liefdevolle manier waarop onze medewerkers met bewoners omgaan.

Wat bieden wij?

Wonen met zorg

Een eigen appartement, terwijl u toch dagelijks wordt begeleid door professionele medewerkers?

Binnen het Anker zijn er meerdere vormen van zorg mogelijk, afhankelijk van de indicatie die u heeft. Zo kunnen wij u ondersteunen bij uw dagelijkse bezigheden waarbij we steeds uw welzijn als uitgangspunt nemen. Op elke afdeling is een gemeenschappelijke ruimte waar u deel kunt nemen aan sociale activiteiten zoals de maaltijd gebruiken en koffiedrinken.

Verpleeghuiszorg

Soms is zelfstandig wonen helaas niet meer mogelijk. U heeft voortdurend behoefte aan zorg en ondersteuning.

Het Anker biedt u een veilige en warme omgeving, waar u begeleid wordt door een team van deskundigen. Dit betekent dat alle specialismen die u nodig heeft, met u en uw familie meedenken als het gaat om de juiste begeleiding. U heeft een eigen appartement en woont samen met anderen in een beschermde woonvorm.

Dagbesteding

In het Ankerpunt staat de oudere mens met zijn specifieke zorgen en behoeften centraal. Hier wordt uitgegaan van uw mogelijkheden. De medewerkers van de dagbesteding vullen dit verder aan. Zo werken we samen met u aan het vergroten of het behouden van uw zelfredzaamheid, waardoor u langer veilig en zelfstandig thuis kunt wonen. Wij bieden een voor u op maat gemaakt programma waarbij levensvreugde en een zinvolle dag invulling centraal staan.

Gebouw Anker 

Het Anker is gehuisvest in een modern gebouw, dat bestaat uit drie woonlagen (deels twee woonlagen). Alle afdelingen beschikken over ruime appartementen, met eigen douche/toilet, keukenblok, airconditioning en een eigen huiskamer, waar de gezamenlijke activiteiten kunnen worden gehouden, waaronder de maaltijden. Deze afdelingen zijn gelegen op de begane grond en de eerste en tweede verdieping. In het centrale gedeelte bevinden zich onder andere de receptie, een grote recreatieruimte en een kapsalon.