Vrijwilligers & mantelzorgers

Vrijwilligers en mantelzorgers zijn onmisbaar voor het welzijn van de bewoners.

 

Vrijwilligerswerk, iets voor u?

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het welzijn van de bewoners. In het vrijwilligerswerk levert u een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van de bewoners. U geeft praktische en soms ook emotionele steun. In goed overleg proberen we uw wensen, de vragen van bewoners en onze mogelijkheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Vooraf worden duidelijke afspraken gemaakt over de inhoud van het vrijwilligerswerk, de tijden waarop u dit doet en de begeleiding die u krijgt. Wij vragen van de vrijwilligers betrokkenheid en een goed inlevingsvermogen.

Bent u minimaal 4 uur per maand beschikbaar en wilt u graag iets betekenen voor uw medemens? Of kent u iemand in uw omgeving voor wie dit geldt, u bent van harte welkom!

Informatie voor mantelzorgers

Naast de zorg door professionele medewerkers en vrijwilligers is het heel fijn als uw directe naasten ook betrokken blijven bij uw begeleiding binnen het Anker. Denk hierbij aan partner, kinderen of andere mensen om u heen.

Het Anker heeft mantelzorgondersteuning hoog in het vaandel staan.

Een greep uit de werkzaamheden 

Werken als vrijwilliger op een huiskamer, individuele begeleiding bij bewoners op de kamer, wandelen met een bewoner, hulp bij (creatieve) activiteiten, hulp bij de gezamenlijke maaltijden of de dagbesteding, chauffeur voor de rolstoelbus, hulp in de linnenkamer, assisteren bij de technische dienst, hulp bij het onderhouden van de tuin of bij de avondreceptie. Dit zijn zomaar wat voorbeelden van activiteiten die door vrijwilligers bij ons kunnen worden uitgevoerd.

Op de pagina vacatures treft u de openstaande vacatures aan. Wilt u op een andere manier iets voor ons betekenen? Schroom niet om contact op te nemen; dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden!

Wat doen we voor vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar! Wij uiten onze waardering op verschillende manieren. U deelt in de extra’s voor onze medewerkers en vrijwilligers, zoals het jaarlijkse personeelsuitje, de december-attentie en andere blijken van waardering. Daarnaast willen we vrijwilligers meer betrekken bij scholing en ontwikkelingen binnen het Anker.

Wat komt er kijken bij vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is werk waaraan u zich vrijwillig verbindt. Toch wil dat niet zeggen dat vrijwilligerswerk vrijblijvend is. Bewoners en medewerkers rekenen namelijk wel op uw aanwezigheid en inzet.

Bij de start van uw vrijwilligerswerk voor het Anker wordt een vrijwilligersovereenkomst getekend waarin de gemaakte afspraken zijn vastgelegd. Daarnaast vragen wij u de privacy van onze bewoners te respecteren.

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met de coördinator vrijwilligers via ons algemene telefoonnummer. We hopen dat u ervoor kiest vrijwilliger in het Anker te worden en met veel voldoening uw bijdrage mag leveren!