Stage en opleiding

Het Anker is een organisatie waar leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staan.

 

Leren en ontwikkelen in zorgcentrum Anker

Het Anker is een organisatie waarin leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staan. Zo krijgen studenten en medewerkers alle gelegenheid om een steeds betere beroepskracht te worden. Het Anker heeft een locatie in Kesteren en een locatie in Opheusden (Avondrust).

BBL
We leiden elk jaar veel BBL-studenten op tot verzorgende-IG, verpleegkundige of (persoonlijk) begeleider specifieke doelgroepen. We werken hierin intensief samen met het Hoornbeeck College en de Christelijke Hogeschool Ede. Daarnaast zijn er ook contacten met andere scholen.

BOL
We begeleiden ook BOL-studenten tijdens hun stage. Tijdens elke periode zijn er meerdere studenten die graag bij het Anker stage willen lopen. We werken hierin veel samen met opleidingen van het Hoornbeeck College (verzorgende-IG en verpleegkunde) en de Christelijke Hogeschool in Ede (verpleegkunde). Daarnaast zijn er voor studenten van de opleiding (persoonlijk) begeleider specifieke doelgroepen ook mogelijkheden voor stageplekken.

Naast studenten van een beroepsopleiding, zijn er ook regelmatig studenten die voor een snuffelstage, van één week, twee weken of maandenlang één dag per week, bij het Anker komen. We werken hierin intensief samen met het Van Lodenstein College uit Kesteren.

Jij als student staat centraal in wat het Anker aanbiedt of ontwikkelt ten aanzien van opleiden. Een student ontwikkelt zich, geeft zelf richting aan zijn leerproces en is daar voor het grootste deel zelf verantwoordelijk voor. Onze werkbegeleiders krijgen een professionele scholing en voldoende tijd om studenten op de juiste wijze te begeleiden. Deze begeleiding is altijd op maat, zodat het optimaal aansluit bij wat de student nodig heeft.

Medewerkers
Daarnaast krijgen bevoegde medewerkers verschillende mogelijkheden voor bij- en nascholing door middel van cursussen, trainingen, e-learnings, ontwikkelbijeenkomsten en inspiratiedagen. Voor ons is het belangrijk dat medewerkers kunnen groeien en bloeien in hun werk.

Op deze manier proberen we in Anker met onze medewerkers een informele, warme en gemoedelijke sfeer te creëren voor onze bewoners, waarin er op een deskundige wijze voor hen gezorgd wordt en oog is voor hun totale welzijn. Samen, Bijbels, respectvol, open en deskundig zijn kernwaarden die daarbij voorop staan. 

Contact
Wil je meer weten over een stageplek bij onze locatie in Kesteren of Opheusden of het je een ander vraag over opleiden? Neem contact op met Willeke Teunissen, opleidingsadviseur bij Anker, via w.teunissen@ankerzorg.nl of 0488-483250.