Behandelteam

We werken samen met de huisartsen in Kesteren en Opheusden. Daarnaast is er een groot aantal specialisten aanwezig binnen het Anker om u te ondersteunen.

 

 

Specialist Ouderengeneeskunde

De Specialist Ouderengeneeskunde is een arts die gespecialiseerd is in medische zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken. De specialist ouderengeneeskunde onderscheidt zich van andere artsen doordat hij niet alleen naar de ziekte kijkt, maar naar het totale leven van de cliënt.

Psycholoog

Psychische klachten, zoals angst, depressie of geheugenproblemen, al dan niet in combinatie met lichamelijke klachten, kunnen het dagelijks doen en laten behoorlijk ontregelen. Als het u niet lukt hier zelf uit te komen, kan de (gezondheidszorg) psycholoog begeleiding en behandeling bieden aan u, uw naasten en/of aan zorgverleners.

Ergotherapeut

De ergotherapeut stelt mensen in staat om dagelijkse handelingen te blijven doen in hun eigen omgeving. Wanneer u vanwege een lichamelijke of psychische beperking moeite krijgt met dagelijkse activiteiten, kan de ergotherapeut ingeschakeld worden. Deze kijkt met u naar uw wensen, voorkeuren en gewoontes. Aan de hand van een opgesteld plan leert u de handelingen opnieuw of op een andere manier.

Logopedist

Logopedisten behandelen, begeleiden en adviseren bij taal-, spraak-, en stemproblemen. Als communicatie met uw omgeving door uw ziekte moeizaam gaat, kan een logopedist met u trainen of adviezen geven hoe u hier op de beste manier mee om kunt gaan. Ook als eten en drinken niet goed gaat door slikproblemen kan de logopediste u hierin ondersteunen. Dit zal zij vaak samen doen met de diëtiste. Hierbij vormen natuurlijk uw eet- en drinkgewoonten de basis voor de behandeling.

Diëtist

Bij zowel ziekte als gezondheid is de diëtist dé specialist op het gebied van voeding. De diëtist heeft specifieke kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in het lichaam. Daarnaast beschikt de diëtist over medische kennis. Daardoor is ze in staat om voorlichting en advies te geven over de invloed van voeding op de gezondheid.

Fysiotherapeut

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van bewegen en behandelt mensen die daar in het dagelijkse leven bij belemmerd worden. De fysiotherapeut behandelt, begeleidt en adviseert zodat u uw zelfstandigheid zo lang mogelijk kunt behouden, bevorderen of optimaliseren. Bij vragen over vallen of het voorkomen daarvan kunt u bij de fysiotherapeut terecht.